Cautarea unei locatii de nunta este, de cele mai multe ori, primul pas in organizarea unei petreceri de vis. Dupa stabilirea datei in care va avea loc nunta, cea mai importantă decizie este gasirea unui loc care sa gazduiasca cel mai frumos eveniment din viata ta. Cautarile pentru locatie ar trebui sa inceapa cu cel putin un an inaintea desfasurarii evenimentului. Cu cat incepi cautarile mai devreme, cu atat mai bine, mai ales daca locuiesti intr-un oras mic.

Cand alegi locatia in primul rand trebuie sa tii cont de numarul de invitati. Alege un local suficient de mare, astfel incat toata lumea sa stea cat mai confortabil. Alege un local suficient de mare astfel incat sa existe loc pentru dans si voie buna.

Trebuie sa tii cont si de faptul ca vei avea invitati care vin din alte localitati, asa ca locul unde va avea loc petrecerea de nunta ar trebui sa fie in apropierea unui hotel sau a unei pensiuni, unde acestia pot fi cazati.

In ceea ce priveste restaurantul in sine, cel mai bine ar fi sa gasesti unul care sa aiba experienta in gazduirea unor astfel de evenimente. Facilitatile sunt si ele foarte importante. Intereseaza-te de numarul si tipul meselor disponible, posibilitatile de a personaliza iluminatul spatiului sau sonorizarea, cat de mare este ringul de dans sau daca exista o camera de odihna.

Stilul nuntii tale ar trebui sa fie in acord cu locatia. De exemplu, daca iti doresti ceva traditional, rustic nu ar trebui sa optezi pentru o locatie extravaganta. O nunta la cort, in aer liber, este insa mult mai potrivita.

Mai mult, cortul il poti decora cu lumini, aranjamente florale sau draperii. Il poti amplasa chiar si in mijlocul unei paduri, la poalele unui munte, pe un camp sau oriunde altundeva. Ai in acest fel libertate in alegerea temei.

Daca optezi pentru un salon, este important sa analizezi decorul, luminozitatea, peretii, ringul de dans, pozitionarea meselor etc. De preferat ar fi ca restaurantul/salonul pe care il alegi sa aiba gradina sau curte. Acestea pot fi amenajate după bunul tau plac.

Daca ai deja in minte cum vrei sa arate nunta, acorda atentie detaliilor. Culorile existente, tipul meselor, iluminarea, tipul de pardoseala, amplasarea scenei sunt amanunte importante. Unele pot fi modificate, dar este important sa tii cont si de ele.